Chronisch vermoeid

Chronisch vermoeid

INTRODUCTIE
Moe zijn is voor iedereen wel herkenbaar. Maar het is anders als je voortdurend moe bent, na iedere activiteit moet rusten en dat je dagelijks functioneren ernstig wordt belemmerd. In dat geval kun je te maken hebben met chronische vermoeidheid. Ook wel het chronische vermoeidheid genoemd of Burn out.

 

Wat is CVS?
Bij CVS heb je last van een ernstige mate van vermoeidheid die niet overgaat. Ook als je rust of nadat je hebt geslapen, gaat deze vermoeidheid niet over of komt hij snel weer terug. De vermoeidheid komt dan ook niet door specifieke inspanning.
CVS komt vaker voor bij vrouwen en kan op elke leeftijd beginnen. Ook bij kinderen.
De ziekte wordt ook wel ME genoemd: myalgische encefalomyelitis.
Symtomen van CVS
Twee op de tien mensen met CVS heeft ook last van een depressie. Heb je minimaal 6 maanden last van éé’n of meer van deze klachten? Raadpleeg een arts. Heeft deze ook geen antwoord dan bied DNH Research een mogelijkheid.
 
– Spierpijn
– gewrichtspijnen
– keelpijn
– gevoelige hals- of okselklieren
– concentratie- of geheugenstoornissen
– hoofdpijn
 
Wat zijn de oorzaken van CVS?
Helaas is er geen precieze oorzaak van CVS bekend.  Sommige personen zijn er gevoeliger voor dan anderen. Degenen met de meeste kans op chronische vermoeidheid zijn mensen die:

 

– perfectionistich zijn
– faalangst hebben 
– psychische problemen (depressie/angsstoornis) hebben
– een traumatische gebeurtenis hebben beleefd
– lange tijd van stress hebben gehad
– een virusinfectie of een bacteriële infectie hebben gehad
– lichamelijk letsel, een operatie of een verwonding hebben gehad
– niet lang geleden bevallen zijn
Wat kun je tegen CVS doen?
CVS kan gelukkig weer overgaan. Je kon weer helemaal beter worden, maar dit gebeurd niet van de ene op de andere dag. Je zal zelf hard moeten werken om o.a. een normaal slaapritme op te bouwen, meer te bewegen en gezonder te eten.
DNH & CVS
Wanneer patiënten zich bij onze praktijk melden met chronisch vermoeidheidsklachten komen ze vaak op aanraden van anderen.We hebben al veel patiënten met zulke klachten positief behandeld. Blijkbaar hebben wij een behandeling samengesteld waarmee mensen met specifieke CVS klachten goed geholpen worden.
 
Wij werken met de vega-test methode of ook wel bioresonantie genoemd. Zo kan de diagnose heel specifiek gebeuren. Wij zoeken met die bioresonantie-methode de oorzaak op van de klachten. De oorzaak vans CVS is vaak een micro-organisme. Deze kan het lichaam chronisch belasten d.m.v. ontstekingen of chronische klachten. 
De bijnier speelt een belangrijke rol. Dit kleine orgaan heeft de hoofdrol bij allerlei lichamelijke functies. Wanneer er een langdurige stressperiode is, draait de bijnier overuren.
 
De behandeling van DNH Research bestaat uit het wegwerken van deze veroorzakende micro-organismen met een specifieke frequentie, die gericht is op dit specifieke micro-organisme. We zien dat het lichaam, met behulp van de frequentietherapie, de besmetting er effectief uitwerkt. Uit veldonderzoek blijkt dat er na zo’n 3 maanden totale verbetering optreedt.
 
Houdt er rekening mee dat de klachten in die 3 maanden op en neer kunnen gaan.  Alsof het lichaam op verschillende lagen, zoals zenuwweefsel, spierweefsel, bindweefsel, de besmetting eruit werkt.
CVS bij jongeren
Chronische vermoeidheid of CVS is een groot maar miskend probleem bij jongeren. Want CVS komt ook voor bij jongeren tussen de 10 en 17 jaar oud. Zij hebben klachten zoals pijn bij het bewegen, buikpijn, duizeligheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenklachten of slaapproblemen.
Slapen en CVS
– Weinig licht voor het slapen gaan.
– Zorg voor een donkere slaapkamer.
– Doe 30 minuten voor het slapen ontspanningsoefeningen.
– Gebruik de slaapkamer alleen om te slapen.
– Neem een warm bad of douche voor het slapen. 
– Ga ronde dezelfde tijd naar bed en sta altijd rond dezelfde tijd op.
– Probeer 2 uur voor het slapen geen tv te kijken of de pc te gebruiken.
– Pieker je in bed? schrijf je gedachten op.
– Investeer in een goed matras.